Veteráni TJ Draci Dobřany

13.01.2013 15:51
TJ Draci Dobřany na Prague Masters 2012

Dlouho jsme se těšili, že na letošním turnaji Prague Masters 2012 aspoň zčásti odčiníme porážky utrpěné loni ještě jako Slavia VŠ. Letošní soupiska obsahovala 13 hráčů včetně poprvé zapůjčeného gólmana Petra. Ten nás během akce často výborně podržel.

Začínali jsme na hřišti Tatranu ve Střešovicích a podivovali se slabému osvětlení v hale. První zápas se švýcarským týmem Wiler-Ersigen Tigers jsme navíc měli adrenalinově okořeněný. Od pořadatelů přišla pět minut před jeho zahájením žádost, abychom vyklidili svou šatnu. Prý je potřebná pro jiný tým. Porážku 2:7 ale neomluvíme organizačními detaily. Naše hra, která začala slibně, byla s ubíhajícím časem zápasu stále neurovnanější, a i když soupeř také nešlapal jako švýcarské hodinky, pohodlně nás přehrál.

Čas do druhého zápasu nám zpestřil Johan von der Pahlen, který si na hřišti v přestávkách trénoval. Naši hoši se s ním nechali vyfotit a připravili si historku o tom, jak dlouho nás prosil, aby směl být zvěčněn s dobřanskými Draky.
 



Další mezinárodní zápas o tři hodiny později se slovenským SK Stupava se bohužel odehrál podobným způsobem. Tady jsme neurovnaný styl nasadili od začátku a východní sousedi nám uštědřili porážku 9:2. Ani oběť hole našeho obránce Ratyho florbalové bohy neuspokojila.

Přípravu na další den jsme proto nepodcenili. Naše ubytování u kamaráda v salónku hospody v ulici Nad Zlíchovem k tomu přímo vybízelo. Aktivní členové týmu se proto důkladně vnitřně dezinfikovali a probírali taktiku až do páté hodiny ranní.

Tento intenzivní přístup ale slavil v zápase s Boca Seniors Benešov úspěch. Hráli jsme ze zajištěné obrany (zlí jazykové by mohli tvrdit, že s kocovinou jsme prostě měli problém dolézt na polovinu soupeře), využívali brejky a zaslouženě zvítězili 3:1. Měli jsme radost, že jsme našli úspěšný herní styl a překřtili jsme ho na „prešovský beton“. Následoval přesun do hal na Hamru a příjemné odpoledne strávené sledováním zápasů veteránek.

Prešovský beton se pak vyplatil i v dalším už podvečerním zápasu s norskými Gjelleråsen if. Měli jsme řadu šancí a zavedený styl zúročili vítězstvím 3:1. Tentokrát jsme se vyznačovali i dobrým pohybem po hřišti. V osmifinálovém zápase s finským HMK Vastuu už nám to ale k úspěchu nestačilo, podlehli jsme 0:6 a z turnaje vypadli. To, že tito Finové nakonec obsadili celkově čtvrtou příčku, nám budiž útěchou a omluvou.

Díky všem soupeřům, a také organizátorům za výbornou akci. Těšíme se na příští rok na další výlet po florbalové Evropě!

Tom