HISTORIE RETROLEAGUE

12.01.2013 08:57

 

 


Historie Retro turnajů začala 5.6.2010 v Plzni.  Jednalo se o jednodenní malé turnaje, hrané pro zábavu. Prvního ročníku Retrotour se zúčastnily na 18. ZŠ v Bolevci týmy Critters, Dino, Šmejd. V tomto pořadí též turnaj skončil.  Hráči FbC Critters převzali putovní pohár, který koluje mezi vítěznými týmy dodnes.

Vzhledem k velké zápasové pauze po sezoně jsme ještě téhož měsíce vyhlásili druhý turnaj. 26.6.2010 se turnaje poprvé zúčastnil dívčí tým Buchty Plzeň a holky se držely statečně. Do finále turnaje se překvapivě dostaly týmy Máme Chytré Přítelkyně a Šmejdi. Po vyrovnaném boji si putovní pohár odnesli hráči M.C.P., v čele s hokejbalovým reprezentantem a hráčem Škody Plzeň Marianem Juráčkem alias Ferdou.  Bronz získaly po selhání v základní skupině Critters, bramborová medaile zůstala Buchtám.

Tour se úspěšně rozjela a 14.8.2010 jsme přivítali dokonce šest týmů. Maximum co mohla tělocvična v Bolevci pojmout. Opět se nepovedlo vítěznému týmu udržet putovní pohár. Celkové pořadí – 1. Critters 2. M.C.P. 3. Oranje 4. Šmejd 5. Slavia dívky 6. Buchty.

 


Čtvrtý ročník jsme poprvé přesunuli do Nezvěstic, kde hala pojme v pohodě více týmů. 4.9.2010 odehrály týmy Oranje Hrot, Dino, Critters, Šmejdíci a Canadians (bývalé M.C.P.) krásné zápasy. Zrodily se překvapivé výsledky  a turnaj ovládli hoši okolo Vítka Procházky. Na chvostu tentokrát skončil oslabený tým Canadians.

Na páté pokračování jsme si museli počkat trochu déle, soutěží je hodně a volných termínů jako šafránu. Dosud nejkvalitněji obsazený turnaj 13.2.2011 jsme ještě jednou zorganizovali v malinké tělocvičně na 18. ZŠ.  Vyrovnané zápasy, bojovné výkony, vysoké nasazení všech zúčastněných, férová hra. Skvělý turnaj. Ve finále si poradili tučňáci „B“, vedené exextraligovým Romanem Nejedlým, s obhájcem titulu Oranje Hrot. Florbalisté z Critters brali třetí místo, když přehráli tým 1. FBC Pingu „A“.
 

Byl čas vyzkoušet ligu ve stylu retro. Tím vznikla Retroleague, zkráceně RTL.
Poprvé se zde také objevil systém 4 + 1, který se výtečně osvědčil. Tři hrací dny (24.4. / 22.5. / 11.6.2011), všechny nasměrované do Nezvěstic. Po počátečních problémech, které jsme za pochodu řešili, se Retroliga osvědčila a nakonec slavila ohromující úspěch. Nechceme konkurovat skoro již oficiální soutěži BLMF, ani ohrožovat její zdárný chod. V mnoha směrech čerpám z „bohemky“ to pozitivní co nabízí.
Nezvěstická aréna viděla celkem 36 zápasů, pár vyhrocených matchů, hodně pohodových utkání a nakonec překrásné finále, gradující na samostatné nájezdy! Ve finále se utkali dva nejlepší hráči celé ligy, hokejbalista Marian Juráček (Jokers) versus florbalista Roman Nejedlý (1. FBC Pingu). Celkem se účastnilo prvního ročníku ligy (celkem šestého turnaje pod hlavičkou Retro) šest týmů. Konečné pořadí: Jokers, Pingu, Pingviini veterans, Klokani, Pandy, Radobyčice.